KulinarnaTradycja.pl
FORMULARZ ZGŁOSZENIA
KONTAKT
  • O projekcie
  • News
  • Lokalizacje
  • Filmy
  • Regulamin
KulinarnaTradycja.pl
  • O projekcie
  • Aktualności
  • Lokalizacje
  • Filmy
  • Formularz zgłoszeniowy
  • Regulamin
  • Kontakt

Podstawowym składnikiem ziarna jest skrobia, która stanowi około 70% węglowodanów w ziarnie zbóż

Aktualności Informacje Podstawowym składnikiem ziarna jest skrobia, która stanowi około 70% węglowodanów w ziarnie zbóż

Podstawowym składnikiem ziarna jest skrobia, która stanowi około 70% węglowodanów w ziarnie zbóż. Dodatkowo ziarno zawiera od 10 do 15% białka i niewielkie ilości tłuszczu.

2024-07-20

Informacje

FacebookXPinterestLinkedinEmail
  • PoprzedniProdukty zbożowe są bardzo dobrym źródłem błonnika pokarmowego

  • NastępnyZaletą węglowodanów z nieoczyszczonych produktów zbożowych jest dłuższy czas ich trawienia i wchłaniania w przewodzie pokarmowym

Inne aktualności

Rozdanie nagród

Informacje

Produkty zbożowe z pełnego przemiału są źródłem magnezu i selenu

Informacje

Kasza mniej oczyszczona i rozdrobniona, tym bogatsza w składniki odżywcze

Informacje

Brak komentarzy

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyszukiwarka

Najnowsze wpisy

  • Rozdanie nagród
  • Produkty zbożowe z pełnego przemiału są źródłem magnezu i selenu
  • Kasza mniej oczyszczona i rozdrobniona, tym bogatsza w składniki odżywcze
  • Chleb wieloziarnisty to nie to samo co pełnoziarnisty
  • Mąka to produkt powstały w wyniku silnego rozdrobnienia ziarna zbóż, cechujący się drobną granulacją i sypką konsystencją
Regulamin
/
Formularz rejestracyjny
Copyright 2025 - Organizator: Stowarzyszenie Innowatorów Wsi Waliszewice 19, 98-215 Goszczanów