KulinarnaTradycja.pl
FORMULARZ ZGŁOSZENIA
KONTAKT
  • O projekcie
  • News
  • Lokalizacje
  • Filmy
  • Regulamin
KulinarnaTradycja.pl
  • O projekcie
  • Aktualności
  • Lokalizacje
  • Filmy
  • Formularz zgłoszeniowy
  • Regulamin
  • Kontakt

Zaletą węglowodanów z nieoczyszczonych produktów zbożowych jest dłuższy czas ich trawienia i wchłaniania w przewodzie pokarmowym

Aktualności Informacje Zaletą węglowodanów z nieoczyszczonych produktów zbożowych jest dłuższy czas ich trawienia i wchłaniania w przewodzie pokarmowym

Zaletą węglowodanów z nieoczyszczonych produktów zbożowych jest dłuższy czas ich trawienia i wchłaniania w przewodzie pokarmowym. Energia uzyskiwana z takiego pożywienia jest przyswajana stopniowo, a odczucie sytości utrzymuje się znacznie dłużej.

2024-07-27

Informacje

FacebookXPinterestLinkedinEmail
  • PoprzedniPodstawowym składnikiem ziarna jest skrobia, która stanowi około 70% węglowodanów w ziarnie zbóż

  • NastępnyMąka to produkt powstały w wyniku silnego rozdrobnienia ziarna zbóż, cechujący się drobną granulacją i sypką konsystencją

Inne aktualności

Rozdanie nagród

Informacje

Produkty zbożowe z pełnego przemiału są źródłem magnezu i selenu

Informacje

Kasza mniej oczyszczona i rozdrobniona, tym bogatsza w składniki odżywcze

Informacje

Brak komentarzy

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyszukiwarka

Najnowsze wpisy

  • Rozdanie nagród
  • Produkty zbożowe z pełnego przemiału są źródłem magnezu i selenu
  • Kasza mniej oczyszczona i rozdrobniona, tym bogatsza w składniki odżywcze
  • Chleb wieloziarnisty to nie to samo co pełnoziarnisty
  • Mąka to produkt powstały w wyniku silnego rozdrobnienia ziarna zbóż, cechujący się drobną granulacją i sypką konsystencją
Regulamin
/
Formularz rejestracyjny
Copyright 2025 - Organizator: Stowarzyszenie Innowatorów Wsi Waliszewice 19, 98-215 Goszczanów